Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ποιοι αιματοκύλησαν το Κίεβο;

Η επιβεβαίωση ότι συντελέστηκε πραξικόπημα

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται; Ή η μέθοδος της προβοκάτσιας δεν εξελίσσεται αφού και έτσι πιάνει. Θυμόμαστε όλοι την προβοκάτσια στο Σεράγεβο που οδήγησε στην αμερικάνικη εισβολή, τα χημικά που τελικά δεν υπήρχαν αλλά εξασφάλισαν την επίθεση στο Ιράκ, τις προβοκάτσιες στην Συρία και τόσες άλλες.
Γνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία εκτραχήνθηκαν όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές του Γιανούκοβιτς άρχισαν να σκορπούν τον τρόμο. Εκατό νεκροί. Αρκετοί για να πάρει αυτήν την τροπή το ποτάμι.
Αλλά, ήταν πράγματι του Γιανούκοβτς;
Οι ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι στόχευαν κατά διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κίεβο, φέρεται να προσλήφθησαν από αρχηγούς της Maidan [Σ.Μ. της συνασπισμένης «αντιπολίτευσης» που διοργάνωσε τις διαδηλώσεις στη Maidan και την ανατροπή του καθεστώτος], σύμφωνα με συνομιλία που διέρρευσε μεταξύ της Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Κάθριν Άστον και του Εσθονού Υπουργού Εξωτερικών, η οποία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.

«Γίνεται τώρα ολοένα και πιο αντιληπτό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές, δεν ήταν ο Γιανούκοβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό» είπε ο Urmas Paet κατά τη συνομιλία.

«Νομίζω ότι θέλουμε πράγματι να το διερευνήσουμε. Εννοώ, δεν το έπιασα καλά αυτό, είναι ενδιαφέρον, Θεέ μου», απάντησε η Άστον.

Το τηλεφώνημα έγινε αμέσως μετά από την επίσκεψη του Paet στο Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου, κατά την αποκορύφωση των συγκρούσεων, μεταξύ των φιλο-ΕΕ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στην Ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Paet επίσης θυμήθηκε τη συνομιλία που είχε με μία γιατρό, η οποία περιποιούνταν αυτούς που πυροβολούνταν από τους ελεύθερους σκοπευτές. Αυτή του είπε ότι και οι διαδηλωτές και οι αστυνομικοί πυροβολούνταν από τους ίδιους ανθρώπους.

«Και δεύτερον, αυτό που είναι αρκετά ανησυχητικό, ήταν ότι η ίδια η Olga [Bogomolets] είπε επίσης ότι όλες οι αποδείξεις δείχνουν για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, από τις δύο πλευρές, και μεταξύ των αστυνομικών και μεταξύ ανθρώπων στους δρόμους, πως ήταν οι ίδιοι σκοπευτές που σκότωναν ανθρώπους και από τις δύο πλευρές», τόνισε ο Εσθονός ΥΠΕΞ.

Η Άστον αντέδρασε σε αυτή την πληροφορία λέγοντας: «Ναι, αλήθεια, αυτό, αυτό είναι τρομερό

«Έτσι, μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες για τις οποίες είπε πως ως γιατρός μπορεί να πει ότι έχουν εκτεθεί στο ίδιο γραφικό χαρακτήρα, τον ίδιο τύπο σφαιρών, και πως είναι πραγματικά ανησυχητικό πως ο νέος συνασπισμός δεν θέλει να διερευνήσει τι πραγματικά έγινε», είπε ο Paet.

Το αρχείο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που είναι πιστοί στον αποπεμφθέντα Πρόεδρο Βίκτορα Γιανούκοβιτς, οι οποίοι χάκαραν τα τηλέφωνα των Paet και Ashton.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, 94 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 900 τραυματίστηκαν τον τελευταίο μήνα.


ΠΗΓΗ: http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/


Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».