Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας - ΟΟΣΑ: «Έχει ο καιρός γυρίσματα... »

Χτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ανχέλ Γκουρία, προέδρου του Οργανισμού Οικονομικής
Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι ο οργανισμός εκείνος που σε συμφωνία με τη συγκυβέρνηση θα καταρτίσει μία λίστα μέτρων για την εξασφάλιση της (καπιταλιστικής) ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέτρα που θα αντικαταστήσουν το «τοξικό» μέρος του μνημονίου, το περίφημο 30%. Αλήθεια, αυτός ο οργανισμός δεν είναι που συνεργάστηκε με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας; Ο ίδιος
ο Τσίπρας, πριν από ένα χρόνο (σε εκδήλωση της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου), δε χαρακτήριζε τα μέτρα που πρότεινε ο ΟΟΣΑ «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»; Και τώρα τι λέει; Οτι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ δε θα γίνει στη βάση της συνεργασίας του οργανισμού με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά στη βάση της λαϊκής εντολής (ΖΟΝΓΚ!!!).
Δηλαδή, ο ΟΟΣΑ το 2014 ήταν «μαύρη βίβλος του νεοφιλελευθερισμού» και το 2015, επειδή έτσι τον βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι φίλος του λαού;
Ο ΟΟΣΑ, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν αλλάζει. Και δεν υπάρχει λόγος να καταθέσει κανείς τις ελπίδες του σε όσους του λένε ότι και ο ΟΟΣΑ αλλάζει. Προεκλογικά, η Ευρώπη άλλαζε επίσης, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ακόμα πιο καθαρά φαίνεται ότι η ΕΕ δεν αλλάζει. Οι ιμπεριαλιστές και οι συμμαχίες τους με καμιά φόρμουλα δεν γίνονται φίλοι του λαού. Είναι εχθροί του, όπως και όσοι τους παρουσιάζουν στο λαό σαν «αρνάκια».


Ριζοσπάστης

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».