Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Με αφορμή την "ισπανική υποχώρηση" της ΟΛΜΕ

Ανώνυμο

Το παρακάτω κείμενο είναι σχόλιο ενός ανώνυμου σε άρθρο που αναρτήθηκε στο Βαθύ Κόκκινο


1. Κοροϊδία είναι να τσιρίζεις για ξεπούλημα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην ΑΔΕΔΥ όταν τους βάφτιζες αγωνιστές στην ΟΛΜΕ.

2. Κοροϊδία είναι να λες ότι επιδιώκεις απεργία για να αρθεί η επιστράτευση που ήταν βέβαιο ότι θα γίνει αν ανακοίνωνες απεργία, όταν σε κάθε προηγούμενη περίπτωση είναι πασίγνωστο πως η επιστράτευση έβαλε τέλος στην απεργία.

3. Κοροϊδία είναι να διαδίδεις ότι το ΠΑΜΕ κολώνει να κάνει απεργία διαρκείας όταν όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι στη Χαλυβουργία στήριξε απεργία 230 ημερών, στην ΕΠΑΝΑ και στην Phone Marketing 114 και 111. Περνάς το λαό για εντελώς χαχόλο;

4. Κοροϊδία είναι να βάζεις μπροστά το σούργελο τον Παπαχρήστο να λέει στις 10 του μήνα ότι αν γίνει επιστράτευση οι εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν στη δουλίτσα τους ¨με ψηλά στο κεφάλι" και στις 13 να λέει ότι η πρόταση απεργίας έγινε για να αρθούν τα μέτρα επιστράτευσης.

5. Κοροϊδία είναι να κάνεις γαργάρα ότι η ΟΛΜΕ έχει 23 χρόνια να απεργήσει, αν και ο πρόεδρός της το δήλωσε με περηφάνεια, και να κράζεις το ΠΑΜΕ που δεν στήριξε την πρόταση για αρκούδες που κατέθεσαν τα πουλητάρια στην πλειοψηφία της.

6. Κοροϊδία είναι να θεωρείς ότι τον ταξικό αγώνα τον διεξάγουν Ομοσπονδίες που ελέγχονται δεκαετίες απ' την Πασοκονεοδημοκρατική σαπίλα και να υποπτεύεσαι το ΠΑΜΕ και όχι τις προθέσεις των εργοδοτικών σαπιοκοιλιάδων.

7. Κοροϊδία είναι να δηλώνεις Ανταρσύα και να είσαι πάντα το βιολί του συστήματος για να παγιδευτούν οι εργαζόμενοι στα ίδια σκατά.

8. Κοροϊδία είναι να επιμένεις να θεωρείς ότι μια απεργία που κηρύσσουν τα συνδικάτα της συγκυβέρνησης σε έναν κλάδο με μηδενική εμπειρία ταξικής πάλης θα άρει την επιστράτευση που λύγισε πολύ πιο ταξικά αγωνιστικούς και πεπειραμένους κλάδους.

9. Κοροϊδία είναι να συνεχίζεις να θέτεις ερωτήματα για το ΠΑΜΕ όταν ποτέ δεν ρώτησες ποια γαμημένη απεργία στήριξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα γελοία του συνδικάτα.

10. Κοροϊδία είναι Μάη του 2013 να καθόμαστε ακόμα να συζητάμε για όσα θα έπρεπε και ο πιο καθυστερημένος να έχει καταλάβει από το 2011.

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».