Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πως χτίζεται η ψυχολογία της ξενοφοβίας !

Πρόσφυγες ξήλωσαν τη σκεπή της Μονής Πέτρας;
Εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόσφυγες ξήλωσαν τα κεραμίδια της Μονής Πέτρας για να πάρουν την ξυλεία από τη στέγη και τα παράθυρα και να ζεσταθούν τις νύχτες ανάβοντας φωτιές, αλλά δεν είναι έτσι.

Το είδαμε στο star.gr, skai.gr, ethnos.gr, protothema.gr, enikos.gr, e-koutsobola.gr, crete-news.gr, hawkshellas.com, apokoronaslife.gr, vimaorthodoxias.gr

Από το star.gr:
Απίστευτο: Μετανάστες ξήλωσαν κεραμίδια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου για να ζεσταθούν!



Παίρνουν την ξυλεία από τη στέγη και τα παράθυρα και ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τις νύχτες
Ολοσχερείς είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει στα κτίρια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου.
Αφαιρούν τα κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων και από τα παράθυρα και παίρνουν την ξυλεία, με την οποία ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τις νύχτες. Οι στέγες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, την ώρα μάλιστα που ο χώρος αυτός φυλάσσεται λόγω της παρουσίας των στον καταυλισμό της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μητρόπολη Κίτρους έχει προβεί σε έντονες έγγραφες διαμαρτυρίες προς την αστυνομία, αλλά και προς τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την καταστροφή που προκλήθηκε στα κτίρια της ιστορικής μονής Πέτρας Ολύμπου.

Κάποιοι το πήγαν ακόμη μακρύτερα


https://archive.is/OhpYh

Όπως διαβάζουμε,  το παραπάνω άρθρο αναφέρει πως, η Μητρόπολη Κίτρους έχει προβεί σε έντονες έγγραφες διαμαρτυρίες προς την αστυνομία, αλλά και προς τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την καταστροφή που προκλήθηκε στα κτίρια της ιστορικής μονής Πέτρας Ολύμπου, αλλά δεν είναι έτσι.

Τα παραπάνω δημοσιεύματα, διαψεύδει ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος Γεώργιος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Πολιτεία και δημοσιεύθηκε στις 26 Σεπ 2016.

Τις περασμένες μέρες, φαίνεται ότι κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό καταστροφών στην Πέτρα Ολύμπου, προβάλλοντας (πραγματικές) εικόνες από πρόσφυγες πάνω σε παλιό κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, οι οποίοι έβγαζαν τα κεραμίδια. Όπως ήταν η φυσικό, η εικόνα από μόνη της, «θορύβησε» την τοπική κοινωνία, για να αποδειχθεί τελικά, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (οι οποίοι δεν ήταν όλοι πρόσφυγες που διαμένουν στην περιοχή) προχώρησαν σε εργασίες αποκεράμωσης, με εντολή του στρατού, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης και σοβαρού ατυχήματος.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σχολιάζοντας τα περί «καταστροφών» ανέφερε: «Από τις πληροφορίες που έχω, από συνεργάτες μου που πήγαν στο χώρο, πρόκειται για αποκεράμωση σε παλαιό κτίριο. Όπως ενημερώθηκα οι παρεμβάσεις έγιναν ύστερα από εντολή του στρατού, γιατι εγκυμονούσε ο κίνδυνος λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κτιρίου, να πέσουν κεραμίδια προκαλώντας κάποιο ατύχημα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έδωσαν κάποιο δικαίωμα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια φυλή φιλήσυχων ανθρώπων η οποία έχει υποστεί διώξεις από φανατικούς μουσουλμάνους. Γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους. Στο σημείο αυτό θέλω να εξάρω τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, αλλά και του στρατού, η παρουσία των οποίων δημιούργησε γενικά συνθήκες επιπλέον ασφάλειας των χώρων, αλλά και των ίδιων των προσφύγων.»
Όπως βλέπουμε οι οργανωμένες εργασίες αποκεράμωσης μιας επικίνδυνης σκεπής, παρουσιάζονται σαν ανεξέλεγκτες καταστροφές από τους μετανάστες.

Τα ψευδή δημοσιεύματα διέψευσε και ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης.

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις δήθεν «Ολικές καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πρόσφυγες του καταυλισμού στα κτίρια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου» και για την αποκατάσταση της αλήθειας, κατόπιν επικοινωνίας μου με τον επικεφαλής της δομής φιλοξενίας προσφύγων, επίλαρχο κ. Κυριακόπουλο, δηλώνω ότι:

«Εντός της δομής από την έναρξη της του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων, υπήρχε κατεστραμμένη σκεπή, σε παλιό ερειπωμένο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΨΝΠΟ. Λόγω του άμεσου κινδύνου ολικής κατάρρευσης της σκεπής και προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρότατος τραυματισμός μεταναστών και κυρίως μικρών παιδιών που παίζουν στο χώρο, κάτω από το εν λόγω κτίριο, με απρόβλεπτες συνέπειες ο επικεφαλής της δομής φιλοξενίας προσφύγων «Πέτρας Ολύμπου», Επίλαρχος Κ. Κυριακόπουλος, έκρινε άμεση την ανάγκη συλλογής και εναπόθεσης των κεραμιδιών της σκεπής στην ταράτσα του κτιρίου. Το εγχείρημα έγινε με την προσωπική επίβλεψη του επιλάρχου, με τη βοήθεια εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου Κατερίνης στη δομή, αλλά και με τη συμμετοχή προσφύγων.»

ΠΗΓΗ

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».