Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ο Αρχιμανδρίτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγκλέση και το Συντονιστικό Ιερισσού.

Επειδή:
- Δεν πρέπει να ξεχνάμε
- και επί πλέον πρέπει να μαθαίνουμε

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τον Αρχιμανδρίτη Χ. Αγγελόγλου που παρουσίασε στο blog του Βασιλίνος. Τα αποσπάσματα και οι υπογραμμίσεις έγιναν από τον Αντώνη. Το αναδημοσιεύω μαζί με κάποια σχόλια από το blog του Lenin Reloaded


Είναι πάγια τακτική και μέθοδος των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σκοπός τους είναι η αναρρίχηση στην κυβερνητική εξουσία, κατά το διάστημα που κάνουν χρέη αντιπολίτευσης, να συμπαραστέκονται σε όλες
εκείνες τις ισχυρές, ελεύθερες φωνές που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική. Συμπαραστέκονται σε κάθε είδους κίνημα που εναντιώνεται και αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική. Πέραν της συμπαράστασης που τους επιδεικνύουν, προσπαθούν να κάνουν όλους αυτούς τους υγιώς αντιδρώντες, να ελπίσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους με την αναρρίχησή τους στην εξουσία. Όταν συν τω χρόνω οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν και τους δείχνουν ότι στη συνείδηση και τη θέληση του κόσμου έχουν ξεπεράσει τη θέση της αντιπολίτευσης και δείχνουν ότι ο λαός τους θέλει και επιλέγει πλέον ως κυβέρνηση, τότε το πρώτο που πράττουν, είναι να καταστείλουν και να ελέγξουν τις ελεύθερες αληθινές και ανιδιοτελείς εκείνες φωνές που μέχρι τότε τις υπεράσπιζαν.

[...]


Όσον αφορά το πρόσωπό μου και τη σχέση μου με τις ενέργειες και το κίνημα, έχω ευθύς εξ’αρχής ξεκαθαρίσει ότι α) ενεργώ ως ο Νόμος ορίζει και βάσει του δικαιώματος που μου δίνει ο Συνταγματικός νομοθέτης διά του άρθρ.24 του Συντάγματος, με δεδομένο το έννομο συμφέρον ως κατοίκου της περιοχής, β) είμαι Ιερεύς και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, σε καμμία δημοτική παράταξη, σε κανένα κίνημα, αλλά ανήκω μόνο στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, εις Ον ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντάς Τον υπέρτατο πάντων. Ο Κύριος ημών έχει δώσει εντολή: «αγαπήσεις τον πλησίον σου» και ο Συνταγματικός νομοθέτης διά του άρθρου 25 παρ.4 ορίζει: «Το κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής αλληλεγγύης». Κάτω από την εντολή του Κυρίου ημών και του Συνταγματικού νομοθέτη, απλά κατόπιν και αιτήσεως των κατοίκων, οφείλω να εκπληρώνω το χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτό απλά κάνω, συμπαραστεκόμενος στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής από το 2006 και αυτό δηλώνω συνεχώς και στις αναρτήσεις μου και στις συνεντεύξεις μου προς τους δημοσιογράφους. Να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα· δεν ανήκω σε κανένα Συντονιστικό Ιερισσού. Λόγο δίνω μόνο στον Κύριό μου και στον Συνταγματικό νομοθέτη, αυτούς μόνο ακούω, σε αυτούς υπακούω, αυτούς αναγνωρίζω κριτές μου και σε αυτούς μόνο απολογούμαι.

Αφορμή του παρόντος άρθρου μου, αποτέλεσε ένας δημόσιος διάλογος που διενεργήθηκε στο f/b την Τετάρτη 26-11-2014 το μεσημέρι στις 2 μ.μ. και συμμετείχε πλήθος ατόμων. Οι συμμετέχοντες επαινούσαν τον δημόσιο ξεκάθαρο λόγο του π. Χριστοδούλου, με χαρακτηρισμούς τύπου: «Τιμά τα ράσα του! Μπράβο», άλλος έλεγε: «Από τους λίγους που τιμούν τα ράσα του!! Άξιος!» και σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του π. Χριστοδούλου που είχαν αναφορά την απόφαση του Δ.Σ., ανέφεραν: «Η αλήθεια να λέγεται όσο πικρή κι αν είναι……. Η κριτική είναι καλό πράγμα και βοηθά στο να δουν κάποια πράγματα που ίσως δεν τα έχουν δει». Έως εδώ οι συνομιλητές έτσι διεξήγαγαν τον διάλογό τους και σ’αυτό το σημείο μπήκε στον διάλογο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγγλέζη και η κουμπάρα της κα Λόλα Χρυσούλη, υποψήφια για περιφερειακή σύμβουλος, πάλι του ΣΥΡΙΖΑ από την Ιερισσό. Η βουλευτής κα Ιγγλέζη στην ερώτηση των διαλεγομένων ότι στα όσα ο π. Χριστόδουλος αρθρώνει δημοσίως τις τελευταίες ημέρες πρέπει να δοθούν απαντήσεις «για να μπορούμε να πληροφορηθούμε και μεις οι απ’έξω, περί του τι ακριβώς συμβαίνει», απάντησε: «Η ενημέρωση δεν γίνεται από το φβ και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά στις συνελεύσεις των επιτροπών. Είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα κρεμάμε στα μανταλάκια για προσωπική μας προβολή».

Ο κ. Ζ….. αντέτεινε: «Νομίζω ότι η ενημέρωση μπορεί να γίνει παντού. Εν πάση περιπτώσει οι σχέσεις στο ΦΒ είναι άμεσες και οι διάλογοι ζωντανοί και πιο ενδιαφέροντες από τις ξύλινες ανακοινώσεις των όποιων επιτροπών. Αλλά έστω κι έτσι, δεν νομίζω ότι η ερώτηση που έκανα σχετικά με την παράνομη ή μη δόμηση, χρειάζεται την σφραγίδα κάποιας επιτροπής».

Σε αυτό το σημείο έχοντας ενημερωθεί από φίλους για τον εν λόγω διάλογο, μπήκα στο f/b και συμμετείχα στον διάλογο, γράφοντας: «Αυτό το για προσωπική προβολή, κα Ιγγλέζη, παρακαλώ να το ξεκαθαρίσεις αν αφορά το πρόσωπό μου και θα σου εξηγήσω εγώ γιατί θέλεις όλα να είναι υπό τον έλεγχο του Συντονιστικού Ιερισσού. Και καλό θα ήταν να απαντήσεις επί της ουσίας των ερωτημάτων που σου θέτουν και να μην προσπαθείς να ξεφύγεις σαν «τη σουπιά» που ρίχνει μελάνι για να θολώνει τα νερά».

Η κα Ιγγλέζη απάντησε: «Αρνούμαι να συνεχίσω στο φβ μια συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Το κίνημα έχει συνελεύσεις όπου μπορούν να συζητηθούν όλα» και αποχώρησε από τον διάλογο. Η κα Ευφροσύνη Μ…… είπε: «Και εμείς που δεν πάμε στις συνελεύσεις των επιτροπών πώς θα μάθουμε την αλήθεια; Η αυριανή δύναμη του Σύριζα θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελείται από μπροστάρηδες στα προβλήματα του λαού. Και τα όποια ερωτήματα θα μπορούν να απαντηθούν είτε στο φβ (δεν γίνεται να το βλέπουμε σαν επικοινωνιακό εργαλείο και όλοι να κάνουν την κομματική τους διαφήμιση μέσω αυτού και όταν μας θέτουν ερωτήματα, το f/b αυτόματα να γίνεται δευτεροκλασάτο) είτε οπουδήποτε αλλού».

Κατόπιν αυτών, το απόγευμα της ίδιας ημέρας συγκλήθηκε το Συντονιστικό Ιερισσού και ο κ. Κρομμύδας (μέλος του Συντονιστικού), ανακοίνωσε: «Τηλεφώνησε η κα Ιγγλέζη από Αθήνα και ζήτησε εκτάκτως το Σάββατο 29-11-14 να συγκληθεί το Συντονιστικό Ιερισσού με θέμα “τον παπά”». Τα γνωστά λιγοστά μέλη είπαν «γενηθήτω το θέλημά σου».

Το Σάββατο 29-11-2014 εκτάκτως κατόπιν της επιθυμίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ιγγλέζη, το Συντονιστικό της Ιερισσού συνεδρίασε και κάλεσε τα μέλη του, τον κ. Ζουμπά (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με τη σύζυγό του, τον κ. Κώστα Ευθυμίου (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με τη σύζυγό του, την κουμπάρα της κας Ιγγλέζη κα Λόλα Χρυσούλη (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μητέρα της, κάποια μέλη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κ. Κρομμύδα με τη σύζυγό του, συνολικά περί τα 20 άτομα και παρευρέθηκαν και καμμιά δεκαριά λοιποί Ιερισσιώτες. Ο μόνος που δεν εκλήθη ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, του οποίου οι λόγοι και οι ενέργειες ήταν το θέμα του Συντονιστικού Ιερισσού. Όπως διαπιστώνετε, υπήρξε απόλυτος σεβασμός στη Δημοκρατία, απόλυτος σεβασμός στα στοιχειώδη και αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου. Το εν λόγω Συντονιστικό ήθελε να ακούσει την κα Ιγγλέζη και τα ανωτέρω μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό τους έφθανε. Μετά ακολουθεί το δημοκρατικό: «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Δεν ελήφθη καμμία απόφαση και μετετέθη η συζήτηση τελικά για σήμερα Δευτέρα 1-12-2014. Σήμερα συνεδρίασε το Συντονιστικό της Ιερισσού με θέμα τον π. Χριστόδουλο, χωρίς να με ενημερώσουν, χωρίς να με καλέσουν να παραστώ και να τους ακούσω, να με ακούσουν κ.λ.π. Τα είπαν οι εισηγητές όπως ήθελαν. Θα επανέλθουμε κατωτέρω για το θέμα.

Είναι λοιπόν σαφές ότι το Σάββατο την αίτηση για έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού, την έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγγλέζη, εντός του συντονιστικού την ενημέρωση και εισήγηση την έκανε η κα Ιγγλέζη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ζουμπάς του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησαν οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ. Φρονώ ότι καταλαβαίνετε απολύτως ότι δεν συμμετέχουν οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι καθαρά θέμα του Συντονιστικού της Ιερισσού. Σήμερα Δευτέρα, συγκλήθηκε πάλι το Συντονιστικό Ιερισσού. Στο πλαίσιο αυτό των προαναφερθέντων, προέβην στην ανάρτησή μας με τίτλο: «Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του Αρχιμ. Χριστοδούλου προς το Συντονιστικό Ιερισσού και την κα Ιγγλέζη». Τονίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση έγινε μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού του Σαββάτου και δεν συνετέλεσε καθόλου στη σύγκλησή του το Σάββατο.

—————————————–

Οι ύβρεις της κουμπάρας της κας Ιγγλέζη και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και η ευαρέσκεια στην ύβρη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Ιγγλέζη

Τώρα για να βοηθήσω λίγο τις διαδικασίες, κατ’αρχήν σημειώστε τη σχέση Συντονιστικού Ιερισσού με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχωρεί η εν λόγω στις 26-11-2014 το μεσημέρι από έναν διάλογο στο f/b και παίρνει τηλέφωνο στο Συντονιστικό, διατάζει βάλτε έκτακτο θέμα το Σάββατο με θέμα τον παπά, και το συντονιστικό αμέσως απαντά «Γενηθήτω το θέλημά σου». Η δε κουμπάρα της κας Ιγγλέζη, κα Λόλα Χρυσούλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές και αυτή αποχώρησε από τον εν λόγω διάλογο στο f/b στις 26-11-2014 και εν συνεχεία ο διάλογος μεταφέρθηκε στη σελίδα της στο f/b, όπου προέβη σε υβριστική ανάρτηση, γράφοντας «άϊ σιχτίρ» για όλους τους ειλικρινώς διαλεγομένους και προβληματιζόμενους που στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα πάντα σε σχέση με την επίμαχη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου της 20-11-2014 (για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «άϊ σιχτίρ», δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση· σημαίνει σύμφωνα με το λεξικό: «άϊ γαμήσου» και προέρχεται από την τούρκικη λέξη “siktir”, που έχει ακριβώς την ίδια σημασία. Η έκφραση “siktir”, προέρχεται από το ρήμα “sikmek” και σημαίνει ακριβώς «γαμώ» και είναι εντελώς αντίστοιχη με το ελληνικό «άϊ γαμήσου»). Για να μην ξεχνιόμαστε, υπενθυμίζουμε ότι όταν ο π. Χριστόδουλος εντός του Δ.Σ. του Δήμου βλέποντας την εξαπάτηση που υπέστη ο κόσμος, προέβη σε απλή κρίση της ενέργειας των δημοτικών συμβούλων λέγοντας: «ντροπή σας», ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού κ. Ζουμπάς, τον επέπληξε ότι είναι υβριστής και ότι θα τον αποβάλει από το Δ.Σ. Τώρα που μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού δημοσίως, ασύστολα υβρίζει χυδαία τους αγωνιστές και τους συμμετέχοντες σε έναν κοινωνικό διάλογο, αυτό προφανώς είναι επιθυμητό και η καλύτερη προεκλογική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν λίγο πριν τις εκλογές, τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ υβρίζουν έτσι χυδαία τους ψηφοφόρους, τους αγωνιστές και γενικά τους πολίτες, κατανοεί ο καθένας τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Εάν πάτε στη σελίδα του f/b της κας Λόλας Χρυσούλη της 26ης Νοεμβρίου 2014, θα δείτε την εν λόγω ύβρη. Σας την παραθέτουμε κι εμείς εδώ.


Κάτω από το κείμενο γράφει ότι αρέσει σε 74 άτομα. Αν λοιπόν πατήσετε εκεί για να δείτε ποιοι είναι αυτοί που επιβράβευσαν τη χυδαία ύβρη προς τους κατοίκους, θα δείτε ότι μεταξύ αυτών είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αικ Ιγγλέζη.


Το ήθος και της κουμπάρας της κας Ιγγλέζη, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και της κας Ιγγλέζη έγινε κατανοητό.

Συνεχίζουμε όμως την ιστορική καταγραφή μας.

[...]

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε η τοπική κοινωνία για να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα ήταν οι δημοτικές εκλογές και η κάθοδος ενός υποψηφίου απέναντι στον κ. Πάχτα. Συνεστήθη η Ενωτική Πρωτοβουλία, συνεκλήθησαν επανειλημμένως οι συνελεύσεις όλων των επιτροπών αγώνα, τα κοινά συντονιστικά των χωριών της Β. Χαλκιδικής και μετά από πλήθος διαβουλεύσεων, συνελεύσεων, από κοινού απεφασίσθη να γίνει αποδεκτή η σύνταξη «της Διακήρυξης αρχών και στόχων Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Αριστοτέλη». Πατήστε ΕΔΩ. Απεφασίσθη ότι βασική προϋπόθεση για να θέσουν κάποιοι υποψηφιότητα για τη θέση Δημάρχου κάτω από την ενιαία κίνηση του κινήματος, ήταν να ασπάζονται τις αρχές και τους στόχους του κινήματος και να δεσμευθούν ηθικά υπογράφοντας τη Διακήρυξη. Ο νυν Δήμαρχος κ. Μίχος υπέγραψε τη Διακήρυξη μέσα στην καφετέρια DAM της Ιερισσού ενώπιον πλήθους κόσμου και δεσμεύτηκε ενώπιον του κινήματος και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ότι αρχή και στόχος του θα είναι: «να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής», καθώς και «να επιτύχουμε τον αποχαρακτηρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής ως «Μεταλλευτικής» και την σταδιακή της αποκατάσταση».

Ενημερώθηκαν τα συντονιστικά επιτροπών και πλέον αποφασίσθηκε η κίνηση του κ. Μίχου «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» να πλαισιωθεί από δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές και μέλη των συντονιστικών, όπως ο κ. Ζουμπάς και οι άλλοι συνυποψήφιοι του κ. Μίχου κ.λ.π.

Έτσι όπως πολύ καλά τα λέει η κα Ιγγλέζη, το σοβαρό αυτό θέμα ετέθη στις συνελεύσεις των επιτροπών και αυτές αποφάσισαν κάτω από τις δεσμεύσεις των αρχών και στόχων της διακήρυξης να στηρίξουν τελικά τον κ. Μίχο, μόνο και μόνο επειδή εγγράφως δεσμεύτηκε. Ο κόσμος ακολούθησε, ψήφισε, γλέντησε τη νίκη στις εκλογές και την εκδίωξη του κ. Πάχτα και με μεγάλη αγωνία πλέον ανέμενε την απόφαση κατά της μεταλλουργίας χρυσού και φυσικά να μπει η δημοτική αρχή πλέον μπροστά.

Το θέμα για τα μεταλλεία χρυσού ετέθη στο Δ.Σ. υπό του Προέδρου κ. Ζουμπά. Αρκετές ημέρες πριν τις 20-11-2014 που έγινε το Δ.Σ., ο κ. Μίχος προέβη σε προ-συνεδριάσεις και με όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά και με αυτούς που ήταν υποψήφιοι και δεν βγήκαν, και έφερε το θέμα για το πώς θα πρέπει να είναι η απόφαση και η πρότασή του σαφώς ήταν άκρως αντίθετη από τις αρχές, τους στόχους και τις δεσμεύσεις της διακηρύξεως -όπως από διαδόσεις μάθαμε εκ των υστέρων από κάποιους συμβούλους- υπήρξαν τόσο σοβαρές αντιδράσεις που η πρώτη προ-συνεδρίαση διαλύθηκε χωρίς να συμφωνηθεί ποια θα είναι η απόφαση. Ακολούθησε και άλλη και άλλη συνεδρίαση όπου οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν συναινούσαν και η καρδιά τους ήταν ματωμένη. Ο Δήμαρχος επέμενε ότι η απόφαση πρέπει να είναι αυτή και τελικά αυτή η απόφαση ήρθε δακτυλογραφημένη έτοιμη προς ψήφιση στο Δ.Σ. και τελικά ομόφωνα ψηφίσθηκε από όλους.

Εδώ λοιπόν, τίθεται το μείζον ερώτημα: Ο κ. Ζουμπάς μέλος του Συντονιστικού και ιδρυτικό μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι του Δημάρχου που είναι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού είδαν στην πρώτη προ-συνεδρία ότι ο κ. Μίχος «έγραφε στα παλιά του παπούτσια» όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έναντι του κινήματος, έναντι των συνελεύσεων των κοινών συντονιστικών και της ενωτικής πρωτοβουλίας, αφού έβλεπαν ότι θα κατακρημνισθούν οι προσδοκίες ενός αγωνιζόμενου λαού που εξέλεξε κάποιους για να μπουν μπροστά και θα νοιώσει άκρα απογοήτευση ακούγοντας δήλωση «αναρμοδιότητας» και απόφαση μόνο για διάλογο, ερωτώ λοιπόν: Γιατί δεν συγκλήθηκαν εκτάκτως τα κοινά συντονιστικά των επιτροπών μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ώστε αυτό το εξόχως σοβαρό θέμα να τεθεί, να συζητηθεί και το κίνημα που σας εξέλεξε και το οποίο σας εξουσιοδότησε να το εκπροσωπείτε, αμεσοδημοκρατικά να σας εκφράσει τη λαϊκή βούληση ώστε κι εσείς με τη σειρά σας να ψηφίσετε σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση;

Κυρία Ιγγλέζη, ήσασταν γνώστης των εξελίξεων; Γιατί δεν απαιτήσατε την έκτακτη σύγκληση των συνελεύσεων των επιτροπών, για να συζητηθεί το θέμα που προέκυπτε; «Μείζον θέμα» είναι ο υγιώς αντιδρών παπάς;

Μπορούμε να μάθουμε τελικά
1) Γιατί δεν ενημερώθηκαν όλες οι επιτροπές συνελεύσεων των κατοίκων των χωριών για το τι πρότεινε ο κ. Μίχος πριν τη συνεδρίαση;

2) Ποια συγκεκριμένη ομάδα, ποια άτομα αποφάσισαν ερήμην όλου του κινήματος να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι (τη στιγμή μάλιστα που είχαν και την πλειοψηφία), ομόφωνα την απόφαση «έκτρωμα»; (την οποία σημειωτέον η συντονιστική επιτροπή της Μ. Παναγίας που συνεκλήθη, καταδίκασε ότι εκδόθηκε ως χρησιμεύουσα μόνο για να βοηθήσει την εταιρεία, και καλεί τα κοινά συντονιστικά να λάβουν θέση εκ των υστέρων).

Είναι λοιπόν γεγονός ότι δεν ενημερώσατε τα κοινά συντονιστικά, το αποκρύψατε και τα φέρατε προ τετελεσμένου γεγονότος. Αρνείσθε να δώσετε απαντήσεις και κάνετε «πόλεμο» και διωγμό εναντίον αυτών που ρωτούν και ασκούν κριτική.

Το άλλο ερώτημα που τίθεται, είναι αν όντως η ψήφιση αυτής της απόφασης ήταν τελικά προϊόν εκβιασμού όπως ακούγεται, ή ελεύθερης βούλησης και βόλευε κάποιους. Εμείς και όλη η Ελλάδα αυτό που είδαμε εντός του Δ.Σ. ήταν όλους να ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ μία απόφαση αντίθετη από τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ και από ό,τι με αγωνία περίμενε όλο το κίνημα, να χαμογελάτε και να την υποδέχονται με χειροκροτήματα. Ρωτάμε λοιπόν: «παίζατε θέατρο»; Αν ναι, γιατί δεν τους ενημερώσατε νωρίτερα τους κατοίκους, ώστε να γνωρίζουν ότι θα παρακολουθήσουν μια παράσταση θεάτρου και να αντιδράσουν αναλόγως; Γιατί μας αφήσατε να «αντιδράσουμε αυθόρμητα» σαν να βρισκόμαστε σε κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε «θέατρο»;

Αγαπητοί μου φίλοι, κα Ιγγλέζη, αγαπητό συντονιστικό Ιερισσού, αν αυτό που σας πείραξε είναι η αυθόρμητη αντίδραση του παπά στη «θεατρική παράσταση» που παιζόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν κα Ιγγλέζη, αγαπητέ κ. Ζουμπά και αγαπητό συντονιστικό, δεν ήταν σοβαρό το θέμα για να ενημερώσετε τα κοινά συντονιστικά ότι ο κ. Μίχος πρότεινε μία απόφαση ενάντια στη Διακήρυξη του κινήματος, ώστε να πάρουν θέση και να σας εκφράσουν τη λαϊκή βούλησή τους, αλλά αντιθέτως είναι «μείζον» θέμα η αντίδραση του παπά στο «θέατρο», τότε ναι, ενημερωθείτε κατά την επιθυμία της κας Ιγγλέζη και τοποθετηθείτε κατά του παπά· είναι χρήσιμο για την ιστορία.

Να θέσω ένα ακόμα ερώτημα: Μία απόφαση του Δ.Σ. σαν κι αυτή της 20-11-2014, ποιον βόλευε; Το κίνημα; σαφώς όχι. Το φυσικό περιβάλλον; φυσικά όχι. Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ερχόταν κόντρα με το κίνημα; Φυσικά όχι. Θα βόλευε μόνο δύο: την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», η οποία θα συνεχίζει κανονικά την υλοποίηση του μη εγκεκριμένου επενδυτικού της σχεδίου, βλέποντας τους αρμοδίους να αποφασίζουν ως «αναρμόδιοι» μόνο για διάλογο, και έναν ακόμα· ποιος είναι άραγε αυτός; Όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος έκανε μια τεράστια υπερ-προσπάθεια να κερδίσει τον Δήμο Αριστοτέλη ώστε η νέα δημοτική αρχή να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παιδιά μέσα από τον αγώνα. Έτσι εύλογα όλοι είχαν εναποθέσει την ελπίδα τους για να γίνει κάτι στη νέα τους Δημοτική αρχή και οι προσδοκίες τους ήταν μεγάλες.

Στις 20-11-2014 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. (και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με την ομάδα των δημοτικών μας συμβούλων ψήφισε ομόφωνα μια απόφαση που δημιουργούσε απελπισία στον κόσμο και μεγάλη απογοήτευση. Πέραν της εταιρείας, ποιος ουσιαστικά επωφελείτο; Καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι καθάρισε πλέον η καρδιά των κατοίκων από κάθε ανθρώπινη ελπίδα και η μόνη που του άφησαν είναι να ψηφίσει Ιγγλέζη και ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν, ώστε αυτοί να μας σώσουν. Κάνουμε λάθος; Αν κάνουμε λάθος, διορθώστε μας, ωστόσο εκ των πραγμάτων αβίαστα συνάγεται το ανωτέρω συμπέρασμα.

Τέλος θέλουμε να σας πούμε ότι ο λόγος μας, οι αναρτήσεις μας, εκφέρουν συγκεκριμένο ξεκάθαρο λόγο και η κριτική μας έχει να κάνει μόνο με την από 20-11-2014 απόφαση του Δ.Σ. και οι λόγοι μας καταγράφονται στις προηγούμενες αναρτήσεις μας με τίτλους: «Ο Δήμος Βόλβης, ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Αϊνστάϊν», «Απίστευτο!! Δήλωσαν αναρμόδιοι», «Ποιους εξαπατάτε; Τους μεταλλωρύχους; Το κίνημα; ή και τους δυο μαζί;», «Ο λαός δέχεται χημικά και ο Δήμαρχος “με το iphone στο σπίτι“», «Γιατί κα Ιγγλέζη; Πρόεδρε Δ.Σ. κ. Ζουμπά; Δήμαρχε κ. Μίχο; κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι; Γιατί;; Γιατί;“, «Περί Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη και η απόδειξη των όσων σας έχουμε ήδη ανακοινώσει», «Οι πολίτες δεν χάνουν με τίποτα το κέφι τους, αλλά ζητούν “τα ρέστα”».

Μέχρι σήμερα κανένα ερώτημά μας δεν απαντήθηκε, δεν υπήρξε κανένας αντίλογος. Υπήρξαν μόνο σκοτεινά παρασκήνια, προσπάθειες να ριχθεί λάσπη, ύβρεις και χυδαιότητες που χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκφέρουν. Εμείς, συγχωρέστε μας, έχουμε μια απόλυτη διαφωνία με αυτούς που γεμίζουν με τοξικά απόβλητα τα βουνά μας, τα νερά μας. Κάποιοι «αγωνιστές» ελλείψει επιχειρημάτων ρίχνουν «τοξικά απόβλητα» στα πρόσωπα των αγωνιστών, τους στέλνουν «άϊ σιχτίρ», απαντούν με στίχους «ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή». Σας παραθέτουμε έναν τέτοιο αντίλογο.


Αυτό είναι το επίπεδο ελλείψει επιχειρημάτων και αν πατήσετε εκεί, θα δείτε ποιοι έχουν πατήσει «μου αρέσει». Θα δείτε λοιπόν, ότι έχει πατήσει ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, κ. Αργύρης Τσακνής, υπάλληλος και της εταιρείας «Έψιλον» του κ. Δημάρχου. Σε όλα αυτά που ένας ιερέας απηύθυνε ως λόγο, ο αντιδήμαρχος μη έχοντας ο ίδιος κάτι να αντιτείνει, δηλώνει την ευαρέσκειά του στη χυδαιότητα μιας γυναίκας. Φρονώ ότι το ήθος τους τα λέει όλα και περιττεύουν τα δικά μας σχόλια.

Για εμάς αυτοί είναι χειρότεροι από αυτούς που ρίχνουν τα απόβλητα στα βουνά και φυσικά δεν πρόκειται ούτε να ασχοληθούμε μαζί τους ούτε να ακολουθήσουμε την πρακτική τους. Γίνεται απλά κατανοητό ότι δεν στρέφονται κατ’αυτών που εξέδωσαν την από 20-11-2014 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου, αλλά κατ’αυτών που υγιώς αντέδρασαν, που σημαίνει ότι συμφωνούν με την απόφαση και δεν εκβιάστηκαν.


Ακολουθούν μηνύματα
Παράθεση 2 από αυτά

Μήνυμα: Ανώνυμος7 Δεκεμβρίου 2014 - 10:48 μ.μ.
Δεν έχω καταλάβει, μέλη και βουλευτές του συριζα που κατηγορούνται ότι έχουν κομματικοποιήσει πλήρως το κίνημα και το έχουν βάλει να τρέχει πίσω από μίχους κτλ βγαίνουν και βρίζουν τους πάντες κατηγορώντας τους μάλιστα ότι εκείνοι έχουν κομματικοποίησει το κίνημα και το βάζουν να τρέχει πίσω από βουλευτές και δημάρχους κτλ; Ποιούς βουλευτές και ποιούς δημάρχους και ποιά κόμματα; Βγάζει κανένας άλλος νόημα;

Ijon Tichy

Απάντηση: Αντωνης7 Δεκεμβρίου 2014 - 10:53 μ.μ.
Τι λες; Μια χαρά κατάλαβες. τα στελέχη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν αυτούς που μιλούν για εξαπάτηση του λαού ότι "κομματικοποιούν το κίνημα". Και βέβαια ότι είναι όργανα της εταιρείας και του κράτους, που δεν τους αφήνουν να μασήσουν τα μηχανήματα να τα φτύσουν να ουμ.
Στο μεταξύ, η εξόρυξη επεκτείνεται ραγδαία, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο της εταιρείας.
Βέβαια, είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν έχουμε έρθει ακόμα στο στάδιο "Μίχος; Ποιος Μίχος; Εμείς δεν στηρίξαμε ποτέ το Μίχο." Αυτό στην επόμενη προεκλογική.


Μήνυμα: modesto7 Δεκεμβρίου 2014 - 10:54 μ.μ.
Μιλαμε για την ιδια ιγγλεση που ειχε κανει τις περιβαντολογικες στην προηγουμενη εταιρεια που ηθελε να κανει ορυχεια στην περιοχη;

Απάντηση: Αντωνης7 Δεκεμβρίου 2014 - 10:57 μ.μ.
Ναι. Για την ίδια ακριβώς.

Απάντηση: modesto7 Δεκεμβρίου 2014 - 11:22 μ.μ.
Για την προηγουμενη εταιρεια, αλλων συμφεροντων που ολος τυχαιως τωρα ειναι αντιθετη η κυρια ιγγλεση, τουλαχιστον στα λογια.
κοιτα να δεις τι θυμηθηκα τωρα ε; τοτε λοιπον ενα κομματι του κινηματος, το μαυρο, εκανε τεραστιες κινητοποιησεις τοτε, για τα μετρα τους τεραστιες, με συνεχει ταξιδια στη χαλκιδικη απο ολη την ελλαδα, με καμπινγκ, με πεσιματα στους μπατσους ακομα ακομα! τοτε λοιπον στα "κινηματικα πηγαδακια" οσοι αναρωτιομασταν που στο διαλο βρισκουν τα λεφτα για ολο αυτο το νταβαντουρι τοσο καιρο, ερχοταν η απαντηση για στηριξη απο μεγαλο οικονομικο παραγοντα της χωρας ο οποιος ειχε δικια του ατζεντα για το μερος.
η ερωτηση μου ειναι απλη, που στην ευχη ειναι αυτοι τωρα; γιατι δεν κανουν με τοση ενταση αγωνα τωρα;;;;;
ας επανελθω στην κυρια ιγγλεση. το κομμα της δεν το ξερει οτι εχει αμεση εμπλοκη με την υποθεση και μαλιστα ασχημη; και αντε πες οτι δεν το ηξερε, οταν πριν κανα χρονο και κατι την εκανε ρομπα ο ζουγκλας γιατι δεν την τραβαγανε πισω σιγα σιγα;
η απαντηση ειναι απλη. και το ξερανε και δεν θελανε γιατι ειναι λαγοι των καπιταλιστων, ειναι τσιρακια τους και θα κανουν οτι περναει απο το χερι τους για να εξαργυρωσουν την στηριξη του σεβ, του κομο, του σορος και των αλλων παιδιων.
αλλα δεν ειναι και πολυ πρωτοτυπη η συμπεριφορα των τσυριζαιων. στην κατω πλατεια που η περιβοητη "ελε", δηλαδη αυτοι, ειχε τον ελεγχο, οποιος μιλαγε στη συνελευση και ελεγε αποψη που η "ελε" δεν συμφωνουσε, τελειωνε ο χρονος του ή χαλαγε το μικροφωνο ή ηταν εκτος θεματος οποτε παλι τελειωνε αδοξα η ομιλια του











Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».