Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν αλλάζει από αυτό το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα τελείωσε με μια μεγάλη νίκη του "ΟΧΙ". Οι κομμουνιστές έδωσαν την δη δική τους άνιση μάχη, με εργαλείο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ - άκυρο. δε'ιχνοντας στον λαό ότι: "η ΕΕ, ως λυκοσυμμαχία, θα συνεχίσει να υπάρχει και θα έχει τους κανόνες τους συγκεκριμένους που θα πρέπει να ματώνουν οι λαοί για να μπορούν να σωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, για να μπορεί να σωθεί αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα
Η συμφωνία που θα υπάρξει, «θα είναι μια αντιλαϊκή συμφωνία, θα είναι μια συνέχιση του μνημονίου». Ο λαός, ανεξάρτητα αν κάποιος ψήφισε «ναι» ή «όχι», πρέπει να είναι με αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσουν την κλιμάκωση της επίθεσης, να μη μείνει κομπάρσος και συνυπεύθυνος σε αυτά που έρχονται.." (από παρέμβαση του Καραθανασόπουλου)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:



Η πίεση, οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις και ο αντικομμουνισμός, και μάλιστα από ένα αριστερό, όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται, κόμμα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Δεν ήταν μόνο η αποσιώπηση της δράσης πριν το δημοψήφισμα αλλά και των δηλώσεων του ΓΓ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα.
Ήταν αστυνομικές παρεμβάσεις με προτροπές και καταγγελίες αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παρεμποδίσουν το μοίρασμα  του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ έξω από τα τμήματα.

Στις επόμενες μέρες (ή και ώρες) ο λαός θα βρεθεί σε μια σκληρή πραγματικότητα. Όποια μορφή και έχει (μνημόνιο τρις χειρότερο από αυτά που βιώσαμε ή χρεωκοπία), πρέπει μη σκύψουμε κεφάλι. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας

Οργανώνουμε την αντίσταση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία σε ενδεχόμενο νέων αρνητικών εξελίξεων, με επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης παντού.
Απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και «διχασμού» του λαού, με την ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική συσπείρωση μέσα στο κίνημα, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Η πρόταση του ΚΚΕ ενώνει τη λαϊκή πλειοψηφία για το σήμερα και το αύριο, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.







Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».