Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Ενάντια στο νέο μνημόνιο.

Το τρίτο μνημόνιο είναι πλέον γεγονός. Οι "αντιμνημονιακοί" αποδείχτηκαν μνημονιακότεροι των μνημονιακών και χέρι-χέρι οι μεν με τους δε, συνέβαλαν στο κλείσιμο της νέας συμφωνίας. Όλα όσα συνέβησαν βοηθούν στο να βγουν συμπεράσματα: 
Ο λαός δεν έχει λόγο να αναθέτει σε κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά του, ούτε "αριστερές", ούτε "δεξιές". Η ανάθεση οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα. Στο σημερινό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να δουλέψει για λογαριασμό του λαού, παρά μόνο να εξασφαλίζει με ποικίλους τρόπους, άμεσα ή έμμεσα, κέρδη για τους νυν και τους επίδοξους επενδυτές ως κίνητρο για επενδύσεις και ανάπτυξη. Πράγμα που γίνεται μέσω των αντιλαϊκών μέτρων. 

Η αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων προϋποθέτει κινητοποίηση, δράση, ετοιμότητα από τον
ίδιο τον οργανωμένο λαό. Ο ίδιος ο λαός λοιπόν θα αντιμετωπίσει τα μνημόνια και τις αιτίες που τα προκαλούν! Ας κοιτάξουμε την κοινωνία από τη δική μας σκοπιά, από τη σκοπιά των συμφερόντων του ανέργου, του μισθωτού, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, του αγρότη, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις. Και οι εξελίξεις θα είναι αμείλικτες από 'δω και πέρα... Ήδη ζητούν οι δανειστές να περάσουν στην ελληνική βουλή "με συνοπτικές διαδικασίες" τις επόμενες ημέρες, πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων, ώστε να "οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη τους" προς την ελληνική πλευρά, για να μπει μπροστά η χορήγηση του δανείου. Και μιλάμε για δάνειο-μαμούθ: Το ύψος του καθορίζεται μεταξύ 82 και 86 δισ. ευρώ. Φυσικά, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει για τις λαϊκές ανάγκες. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, ότι πέρα από το ποσό αυτό, θα χορηγηθεί και "αναπτυξιακό πακέτο" 35 δισ. που θα διοχετευτεί σε μονοπωλιακούς, επιχειρηματικούς ομίλους. Να ποιοι έχουν συμφέρον από τη σύναψη της συμφωνίας. Ο λαός μόνο θα πληρώνει...αιωνίως! Εκτός αν πάρει τα ηνία στα χέρια του και χτίσει την κοινωνία στα δικά του μέτρα, για τις δικές του ανάγκες! 


Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! 
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε! Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ! Να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς! Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!

Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.

Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ! Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

    Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
    Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!
    Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
    Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!
    Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με την κοινωνική συμμαχία (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.

Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας!

Τώρα χρειάζεται λαϊκή αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση με ενιαίο μέτωπο που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Με ΔΣ αποφασισμένα για αγώνα, με πρωτοπόρους αγωνιστές στη δράση, στην πρωτοβουλία, στην ανάπτυξη των αγώνων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.

Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός! Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!

Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ! Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!

Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».