Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Για την επιδότηση ενοικίου

Στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκε χτες και φέρει τον τίτλο «Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» προβλέπεται «η επιδότηση ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (σ.σ. εισόδημα έως 4.800 ευρώ το χρόνο)», με στόχο να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες. Όσον αφορά το ποσό, το νομοσχέδιο προβλέπει να δίνονται στον ιδιοκτήτη και αφού έχει υπογραφεί νέο ή έχει ανανεωθεί το παλιό μισθωτήριο συμβόλαιο, έως 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και έως 220 ευρώ εάν πρόκειται για πολυμελή οικογένεια.
Με αφορμή αυτό θυμηθήκαμε όσα είχε πει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη το
Σεπτέμβρη του 2014, ότι θα γίνουν από την κυβέρνησή του στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Διαβάστε: «Το πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης θα υλοποιήσει ο προς επανίδρυση Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση των παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων. Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοικίου στα 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (κάρτα)».
Κι επειδή ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, απλά σημειώνουμε τις διαφορές... Επίσης, να σημειώσουμε ότι το μέτρο της επιδότησης ενοικίου μπορεί να το χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο ενοίκιο!

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».