Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Για την συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ

Τρελά πανηγύρια στα κανάλια. Βαδίζουμε σε ρήξη !!! Ροζ και γαλάζιες χαρές, ο καθείς απ' πλευρά του. Κάπου ανάμεσα στις περισπούδαστες αναλύσεις κρυφακούσαμε και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Γερούν Ντάισελμπλουμ:  «και τα δυο μέρη θέλουμε να ενισχυθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα και η εξωτερική ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Γιάννης Βαρουφάκης: «Η Ελλάδα και η κυβέρνηση προσφέρει εγγύηση στον ελληνικό λαό και στους εταίρους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μικρό πλεόνασμα». Όσο αφορά την τρόικα δήλωσε ότι πρέπει να διαχωριστούν οι θεσμικοί εταίροι ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ από μια επιτροπή ελέγχου των συμφωνιών, με την οποία δεν θα συνεργαστεί

Αλλά μεταξύ μας. Αυτοί δεν μιλούσαν για ματωμένα πλεονάσματα; Θα πεις πάλι άλλο
πλεόνασμα 4,5% άλλο 1,5%. Άλλο να το πετυχαίνει ο Σαμαράς άλλο να το πετυχαίνει μια "αριστερή" κυβέρνηση.
Εκεί όμως που δόσαμε τα ρέστα ήταν η κάθετη θέση μας με την Τρόικα.:
ΤΕΛΟΣ. Από δω και πέρα δεν θα λέμε Τρόικα (θα την διώξουμε ντε!) θα λέμε Επιτροπή Θεσμικών Εταίρων (για παράδειγμα) ή κάπως έτσι.
Όπως ακριβώς επιτεύχθηκε η περιφανής νίκη στην μάχη κατά των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία. Θυμίζουμε ότι υπήρξε μια «σημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία, η οποία κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, κλίμα το οποίο είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες». Αμέσως μετά οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας επαναστάτης Κοτζιάς, αποφάσισαν ομόφωνα ότι το Συμβούλιο τους συμφωνεί «να επεκτείνει, σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ, τα περιοριστικά μέτρα κατά προσώπων και οργανώσεων για την απειλή ή υπονόμευση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, που εγκρίθηκαν τον Μάρτιο του 2014 και συνεχώς ενημερώνονται, μέχρι το Σεπτέμβριο 2015»

Αν έχετε πρόβλημα 
  • στο να κατανοήσετε τι συμβαίνει,
  • στο να αντιληφθείτε τι ακριβώς κερδίσαμε ή χάσαμε ανάλογα αν είστε με τους φαν ή με τους έντρομους),
  • που τους κατατροπώσαμε (ή τα θαλασσώσαμε)
  • για τι, τέλος πάντων, πανηγυρίζουμε 

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ. ΘΑ ΣΥΝΗΘΊΣΕΤΕ.

Πρόκειται για τα νέα ήθη που εισάγει η νέα μας κυβέρνηση. Αν ήταν τηλεπαιχνίδι μπορεί να το λέγαμε: "Το παιχνίδι των λέξεων" Όχι τρόικα άλλα Επιτροπή Θεσμικών Εταίρων, όχι κυρώσεις αλλά περιοριστικά μέτρα, όχι ΕΝΦΙΑ ... θυμάστε ε; θα πληρωθεί μεν αυτός του 2014 (γιατί το κράτος έχει συνέχεια ντε!) αλλά δεν θα πληρωθεί του 2015. Ναι δεν θα πληρωθεί ... γιατί θα έχει μετονομαστεί.

Αντρέα κοιμήσου ήσυχος. Μπορεί ο γυιος σου να απέτυχε αλλά οι μαθητάδες σου ήδη σε ξεπερνούν. 

Και συ λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς!


Άδηλος




Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».