Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αριστεροδέξιο επιμύθιο...

1989 Ο Νίκος Κοτζιάς δίνοντας στη δημοσιότητα ένα, ως συνήθως, βαρυσήμαντο θεωρητικό ντοκουμέντο φεύγει από το ΚΚΕ καταγγέλοντάς το ως δεξιό, ανάμεσα στα άλλα για τη συμμετοχή του στην ειδικού σκοπού κυβέρνηση Τζανετάκη. Το ίδιο αλλά με λιγότερο δραματικό τόνο κάνει και η Νάντια Βαλαβάνη. (Μερικοί από αυτούς που κατάγγελναν αναφέρονται παρακάτω)

1991 Οι Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Χουντής αφού δεν κατάφεραν να το αλώσουν και να το ρίξουν στα βράχια, φεύγουν από το ΚΚΕ καταγγέλοντάς το, ανάμεσα στα άλλα, ως σταλινικό απολίθωμα. (Αυτοί δεν κατάγγελναν τους παραπάνω απλά γιατί οι αποπάνω πρόλαβαν και έφυγαν πιο γρήγορα)


2,5 δεκαετίες αργότερα και αφού πλέον καταλάγιασαν οι "ιδεολογικές" τους διαφωνίες σχετικά με το αν το ΚΚΕ είναι "δεξιό" ή "αριστερό" βρήκαν θέσεις οι αθεόφοβοι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους σούπερ αριστερούς Καμμένο και Κουίκ πετώντας για πάντα σαν σκυλί το παρελθόν τους (καιρός ήταν)


Επιμύθιο προς παληούς ή και νέους επίδοξους "πειρατές"
Ούτε δεξιό ήταν το 89 ούτε σταλινικό το 91 απλά τον ήλιο έδειχνε και δείχνει 96 χρόνια τώρα...




ΠΗΓΗ:
http://dimostanalias.blogspot.gr/

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».