Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία και Ευρωεκλογές


Είδαμε την ορθή και κοφτή ανακοίνωση για την Ουκρανία που εξέδωσαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Πρωτοβουλίας που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Είδαμε επίσης την ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 31 Ιανουαρίου του 2014 τα κόμματα του ΚΕΑ, όπου δραστηριοποιείται ηγετικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση εκείνη απέδιδαν την "κρίση" στην Ουκρανία στην άρνηση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς να επικυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ και καλούσαν σε "επείγοντα μέτρα" που πρέπει να ληφθούν, μεταξύ άλλων, και από την ΕΕ.


Και πράγματι, η ΕΕ, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ τα έλαβε τα "μέτρα." Μια σειρά καθαρά φασιστικών μέτρων νομιμοποίησης και πολιτικής ανταμοιβής του ναζισμού και κήρυξης του κομμουνισμού σε παρανομία έχουν, σύμφωνα με τα ίδια τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινωθεί από την "κυβέρνηση" που αναδείχθηκε μέσα απ' το ευρω-νατοϊκό πραξικόπημα.

Και το ΚΕΑ; Η σιωπή του είναι τόσο εκκωφαντική που ο ιστότοπος της Αριστερής Πλατφόρμας "Ίσκρα" προβαίνει στο γελοίο μέσο να δημοσιεύσει, ως απόκριση, την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας η οποία είναι ρητά εχθρική προς το ΚΕΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προδίδοντας για άλλη μια φορά το γεγονός ότι εκεί που την συμφέρει, η Αριστερή Πλατφόρμα προσποιείται πως ανήκει σε άλλο κόμμα -- σε κόμμα που συκοφαντεί και λοιδωρεί με κάθε ευκαιρία.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση ενόψει ευρωεκλογών. Ας το θέσουμε έτσι: Αν θέλετε σιωπή και ανοχή (αν όχι και διακριτική στήριξη) στον φασισμό, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλετε να διασώσετε κάτι απ' την ανθρώπινη αξιοπρέπειά σας, ο δρόμος είναι ένας και είναι ξεκάθαρος: με τους διωκόμενους στη μια χώρα μετά την άλλη κομμουνιστές. Με το ΚΚΕ, που σέρνεται καθημερινά στα δικαστήρια για τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που δίνει. Με την εργατική τάξη, που αντιστέκεται στην φασιστική λαίλαπα των αστών, στο ματοκύλισμα μιας σειράς χωρών, στην αναγκαστική προσφυγιά, στον οικονομικό βιασμό των λαϊκών στρωμάτων.

Τιμωρήστε όσους απεργάζονται ένα μέλλον οικονομικής βίας και πολιτικής καταστολής για σας και τα παιδιά σας. Τιμωρήστε όσους τους ανέχονται και τους πριμοδοτούν θεσμικά, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το σύνολο των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων απέναντι στα οποία στέκεται με καθαρό το μέτωπο το ΚΚΕ. Μπείτε στον αγώνα για τη σωτηρία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, για την πραγματική δημοκρατία και ειρήνη, για την πραγματική "Ευρώπη των λαών." Στον αγώνα για την αποδέσμευση από τον λάκκο λεόντων που μπροστά στα μάτια σας αποκαλύπτεται πως είναι η ΕΕ, για αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και τους οργανισμούς των ιμπεριαλιστών, στον αγώνα για τον σοσιαλισμό, τη μοναδική ασπίδα απέναντι στον φασιστικό και ιμπεριαλιστικό όλεθρο που σπέρνει η ιμπεριαλιστική Δύση στην οποία υποκλίνονται οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι, οι Τσίπρες και οι ομόλογοί τους σ' όλη την Ευρώπη.

Ξέρετε πως οι κομμουνιστές σας προειδοποίησαν για όλα τα κεντρικά ζητήματα της επικίνδυνης εποχής μας από πολύ νωρίς, και πως δεν παλινδρομούν κωμικά ανάμεσα σε αντιφάσεις σπέρνοντας, τελικά, τη σύγχυση και παραλύοντας την πολιτική συνειδητότητα για το τι συμβαίνει και τι προμηνύει αυτό που συμβαίνει. Μιλούν καθαρά και βάζουν τα δάχτυλα στην πληγή, στις αιτίες που ο κόσμος κατρακυλάει γοργά στον όλεθρο.

Ακούστε τους επιτέλους για μια φορά. Πριν είναι πολύ αργά.

ΠΗΓΗ

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».