Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Όταν οι διασώστες σώζουν το ίδιο παιδί, τρεις φορές σε τρεις μήνες

Τα «Λευκά Κράνη» είναι οι διασώστες – πολιτική προστασία που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Τα «Λευκά Κράνη» δημιουργήθηκαν από «εθελοντές» το 2013 χρηματοδοτούμενα από δυτικές δυνάμεις. Βάλαμε τους εθελοντές εντός εισαγωγικών δύο τα μέλη τους είναι έμμισθα.
Αυτή η οργάνωση, που τόσο διαφημίστηκε από τα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης ως «ήρωες» που σώζουν παιδιά και αμάχους από τα ερείπια των απάνθρωπων βομβαρδισμών, έχει αποδειχτεί ότι αποτελούν βραχίονα της Αλ Κάιντα. Είναι διασώστες τζιχαντιστές. Βεβαίως αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, ακόμα και οι τζιχαντιστές μπορούν να έχουν διασώστες.


Το θέμα είναι ότι τα «Λευκά Κράνη» έχουν κατηγορηθεί ως εργαλείο προπαγάνδας που έχει πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες παιδιών και αμάχων που σώζονται. Κυρίως παιδιών, γιατί οι εικόνες των παιδιών πάντα συγκινούν.

Πολλές όμως από τις διασώσεις τους έχουν αποδειχτεί σκηνοθετημένες. Όπως η περίπτωση που δημοσιεύουμε.
Το μικρό κορίτσι που βλέπετε στις εικόνες διασώθηκε συνολικά 3 φορές μέσα σε τρεις μήνες από τα «Λευκά Κράνη».

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ή το συγκεκριμένο παιδί αποτελεί «στόχο» των βομβαρδιστικών, τα οποία έχουν βαλθεί να το εξοντώσουν αλλά πάντα στο τέλος… σώνεται, ή πρόκειται απλά για ένα ακόμα παιδί-ηθοποιό που χρησιμοποιούν τα «Λευκά Κράνη» για την προπαγάνδα τους.
Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κατάφεραν να πείσουν τη Δύση, μέσα από τέτοιες εικόνες, ότι είναι θύματα ενός πολέμου -που οι ίδιοι ξεκίνησαν- και ότι είναι και «μετριοπαθείς».
Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως κανένα ψέμα δεν αντέχει για πολύ καιρό.

ΠΗΓΗ

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».