Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Λεβέντης στον αντικομμουνισμό

Ο γνωστός «λαγός» του συστήματος και υπερασπιστής της ελληνικής πλουτοκρατίας Βασίλης Λεβέντης διέπρεψε και πάλι. Σε τι άλλο; Στον αντικομμουνισμό. Αυτήν τη φορά, μιλώντας χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων και όσων συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά της. Αφού «έσχισε τα ρούχα» του ότι είναι ο υπερασπιστής της πατρίδας και του λαού, κατακεραύνωσε τους διεφθαρμένους πολιτικούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι ζητάει οικουμενική κυβέρνηση (δηλαδή με τους ...διεφθαρμένους), είπε ότι την προτείνει για να «αποδείξουμε στους ξένους ότι οι Έλληνες μπορούν, και έτσι να έρθουν επενδύσεις και δουλειές». Μέσα σε όλα τα περί καπιταλιστικής ανάπτυξης ...που θα φέρει ευημερία στο λαό κατάφερε να μπλέξει όμως και το ΚΚΕ. Πώς; Λέγοντας, χωρίς ίχνος τσίπας, ότι «το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν ταυτιστεί και βρίζουν όλη μέρα ότι για την κατάντια της χώρας φταίνε οι ξένοι» και πρόσθεσε ότι «δεν φταίνε αυτοί που μας δανείζουν, αλλά οι παθογένειες και η διαφθορά που πρέπει να παταχθούν». Και δε λέμε, ο ...λεβέντης του συστήματος μπορεί να παραμυθιάζει όσους θέλουν να
παραμυθιαστούν, αλλά την αντικομμουνιστική αποστολή του την έχει κορόνα στο κεφάλι του. Και με σκόπιμη άγνοια των θέσεων του ΚΚΕ για να του ταιριάξει η άθλια προπαγάνδα ταύτισης με τη ΧΑ. Γιατί το ΚΚΕ δεν μιλάει γενικά και αόριστα για ...ξένους, αλλά καλεί το λαό να συγκρουστεί με το κεφάλαιο, με όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

P

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».