Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αντιμημονιακοί ... στο 30% του Μνημονίου

Το σωστό να λέγεται. Η κυβέρνηση δεν κρύβει λόγια. Αντιγράφουμε από χτεσινές επίσημες δηλώσεις:
-- «Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα, το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς» (δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συνάντηση με τον Σόιμπλε).
-- «Μας δεσμεύουν οι κανονισμοί της ΕΕ, θα τους εφαρμόσουμε» (από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ).
Τα σχόλια περιττεύουν όταν ο υπουργός Οικονομικών λέει καθαρά ότι ήταν προεκλογικές μπαρούφες τα περί σκισίματος του μνημονίου και ευθέως δηλώνει ότι το 60% - 70% του μνημονίου είναι μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχόλια περιττεύουν και όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα εφαρμόσει το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ, από το οποίο προέρχεται το μνημόνιο.
Εκεί που χρειάζεται ίσως μια επισήμανση είναι όταν στην κατάληξη της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας
καλεί «να βάλουμε όλοι πλάτη». Αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να συμβεί.
Οι δεσμεύσεις τους δεν είναι και δεσμεύσεις του ελληνικού λαού, ούτε καν αυτών που ψήφισαν αυτήν την κυβέρνηση με την ελπίδα ότι πράγματι θέλει κάτι να αλλάξει προς όφελός τους.

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».