Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο γνωστός Στάθης και ο «σύντροφος» Καμμένος...

Η ξεφτίλα ορισμένων δεν περιγράφεται! Δείτε τι έγραψε προκειμένου να δικαιολογήσει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Λέω "σύντροφο" τον Πάνο (εδώ και πολλά χρόνια), διότι απ' όταν ήταν υπουργός Ναυτιλίας, τον έβγαζαν βόλτα στα τσιπουράδικα και στα κουτούκια του Πειραιά οι κουκουέδες ναυτεργάτες και τον χάλασαν».

Όχι μόνο πρόκειται για μύθευμα του κ. Στάθη Σταυρόπουλου στην ιστοσελίδα «Ενικός», αλλά για «ιστορία» βγαλμένη απ' το στομάχι του. Θα προτείναμε στον κ. Σταυρόπουλο, όταν μιλάει για το ΚΚΕ, να μην κοιτάει στον καθρέφτη. Θυμίζουμε απλώς ότι ο Καμμένος, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, υπηρέτησε επάξια τα εφοπλιστικά συμφέροντα, τόσο που οι ναυτεργάτες τον είχαν χαρακτηρίσει «ατζέντη των εφοπλιστών». Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τις γενναίες αυξήσεις στις επιδοτήσεις των ακτοπλόων εφοπλιστών, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, όπως αυτών του Αγούδημου που ήταν επί μήνες απλήρωτοι, ή την κάλυψη που
παρείχε στην εταιρεία «ΛΟΥΗΣ» με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND» με δύο αγνοούμενους;

Επίσης, είναι γνωστές οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέρ των εφοπλιστών. Ενδεικτικά, να θυμίσουμε πως οι ΑΝΕΛ έχουν προτείνει την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας», και τη χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή των πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο. Επίσης, τη δημιουργία «ελληνικής ναυτιλιακής πόλης», όπου το Δημόσιο θα παραχωρήσει δωρεάν στους εφοπλιστές για 99 χρόνια τα σχετικά οικόπεδα, και θα συμμετάσχει κατά 40% στο κόστος κατασκευής των απαραίτητων υποδομών.

Προφανώς, προσπαθούν να δικαιολογηθούν και στους εαυτούς τους, γιατί π.χ. ο Δ. Παπαδημούλης έγραφε για το κόμμα του Πάνου Καμμένου στο Twitter, τον Απρίλη του 2012: «Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ».

Το ΚΚΕ και τους κουκουέδες, όμως, να μην τους πιάνουν στο στόμα τους


902.gr



Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».