Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο λαός να επαγρυπνεί

Την παραπέρα ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του ΝΑΤΟ σηματοδότησαν οι αποφάσεις της προχτεσινής Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της λυκοσυμμαχίας, στην προσπάθειά της να επεκταθεί και να ελέγξει ζώνες στα ανατολικά και τα νότια, σε ένα «τόξο» ζωτικό για τα ευρωατλαντικά μονοπώλια, από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έως τη Βόρεια Αφρική.
Οπως αποφασίστηκε, αυξάνονται η παρουσία και οι ασκήσεις ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, στην προσπάθεια ευρωατλαντικών κεφαλαίων να διεισδύσουν σε Ουκρανία και άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, οξύνοντας παραπέρα την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Στο ίδιο πλαίσιο, αρχές του 2015, παρατάσσουν μια Υψηλής Ετοιμότητας Δύναμη, ικανή να αναπτυχθεί εντός λίγων
ημερών, όπου Γης, ενάντια στους λαούς, για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας.
Ρόλο στα παραπάνω αναζητά και η ντόπια αστική τάξη. Επιδιώκει τη γεωστρατηγική αναβάθμισή της, ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην καπιταλιστική λεία. 
«Εχει πολύ μεγάλη σημασία η Ελλάδα να τοποθετείται ως παλιό κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε όχι απλά και μόνο να διατηρεί την αξιοπιστία της διεθνώς, αλλά και να ενισχύει και τη θέση της στα ζητήματα που την ενδιαφέρουν, τα εθνικά ζητήματα», είπε ο συμμετέχων στη Σύνοδο Ευ. Βενιζέλος. Έχει σ' αυτό εξασφαλισμένη τη «συναίνεση» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Αλ. Τσίπρας διαλαλούσε τη Δευτέρα, μετά τη συνάντησή τους, ότι «τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της εσωτερικής αντιπαράθεσης», επιβεβαιώνοντας την ευθυγράμμισή του στην ενεργό εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Οι εξελίξεις αυτές, σ' ένα σύστημα που μόνο πόλεμο και πόνο γεννά για τους λαούς, εγκυμονούν πρόσθετους κινδύνους. Μυρίζουν μπαρούτι. 
Ο λαός να επαγρυπνεί!

ΠΗΓΗ

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».