Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μετά Χριστόν προφήτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η "αριστερή κυβέρνηση" της Βραζιλίας


  • "Οι κοινωνικές πολιτικές της χώρας έχουν βαλτώσει κυριολεκτικά, αφού η 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη το 2014, δεν έφτασε ως το τέλος για να χτυπηθεί η ρίζα των μεγάλων ταξικών αντιθέσεων (...) Οσοι λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να αγνοούμε το τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα. Εξάλλου τα εκατομμύρια παιδιά που είναι βυθισμένα στη φτώχεια στον λεγόμενο τρίτο κόσμο, είτε στις φαβέλες του Ρίο, είτε στα μπάριος των περιχώρων του Μπουένος Αϊρες...".

Αυτά γράφει ο Κώστας Ησυχος σήμερα. Είναι μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα του κόμματος. Συνόδευε τον Αλ. Τσίπρα στο ταξίδι του στη Βραζιλία και την Αργεντινή, το Δεκέμβρη του 2012.

Τότε ο πρόεδρός του δήλωνε πριν φτάσει:

  • "Θα επισκεφτούμε δύο χώρες - μέλη του G20 τις οποίες κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν οι ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά, τις οποίες ανέστησαν αριστερές και προοδευτικές κυβερνήσεις που αγνόησαν το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Λαοί που πέταξαν από πάνω τους τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και βαδίζουν το δρόμο της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας".

Μετά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έγραφε:

  • "Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε την Πρόεδρο Ρουσέφ για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που επιδεικνύει η Βραζιλία στη χώρα μας, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ εξήρε το έργο της κυβέρνησής της για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και την αναδιανομή του πλούτου με πολιτικές ανάπτυξης".

Και λίγο πριν αναχωρήσει απ' τη Βραζιλία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε:

  • "Οι επαφές μας με τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της Βραζιλίας, της 5ης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο, επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική (...) Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής".

Το μήνυμα της Βραζιλίας, όπως ακριβώς το μεταφράζει ο Κ. Ησυχος σήμερα, κι αφού η προπαγάνδα του ψέματος έκανε τότε τη δουλειά της, είναι ότι η έξοδος απ' την κρίση στο πλαίσιο του συστήματος δεν «χωράει» τους λαούς. Αλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας δεν αναζητούσε έξοδο απ' την κρίση για τον ελληνικό λαό στη Βραζιλία. Πλάτες για να βγουν οι καπιταλιστές απ' την κρίση αναζητούσε. Και το έκανε με τη δέουσα ξεδιαντροπιά που τους χαρακτηρίζει, κοροϊδεύοντας ασύστολα το λαό.

ΠΗΓΗ: Προλετάριος

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».