Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δ. Κουτσούμπας στον "Ενικό" (4/2/2014)

Ένα σχόλιο και τα βίντεο της συνέντευξης
Απλός, ετοιμόλογος, άνετος. Δεν μπόρεσαν πουθενά (αν και προσπάθησαν πολύ) να τον "στριμώξουν". Έξυπνες απαντήσεις, μεστές, ολοκληρωμένες. Η απομυθοποίηση του Γ.Γ. εγκέφαλου - παντογνώστη. Θα αφήσει εποχή...

Αντιγράφω από "Αριστερά και Πολιτική"
"... Τον περίμεναν στη γωνιά και την έπαθαν ακούοντάς τον να μιλάει στα ίσα για τη... «ξύλινη γλώσσα» του ΚΚΕ, για τον Στάλιν και την προσωπολατρία, για τον σοσιαλισμό, για την Κίνα, για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την μονομερή κατάργηση του χρέους που δεν είναι απλή πολιτική χαριτομενιά (καλά εδώ κατάπιαν τη γλώσσα τους όταν τους είπε ωμά ότι χωρίς ανατροπή και αλλαγή σημαίνει άμεση καταστροφή και πτώχευση!), για τις κοινωνικοποιήσεις και τον έλεγχο της οικονομίας ως προϋπόθεση κάθε φιλολαϊκής πολιτικής και κάθε «εξόδου», για τον Μπογιόπουλο που είναι κανονικό μέλος του ΚΚΕ και τι θέλουν οι άλλοι, τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη (τι δεν κατάλαβαν, ότι δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση και ότι εκεί δουλεύουν κομμουνιστές που θα δούλευαν και εθελοντικά και για λίγες ελιές με ένα κομμάτι ψωμί;;;), για το ΠΑΜΕ και ποιος είναι μπροστάρης στις απεργίες, διαδηλώσεις και κυρίως στην οργάνωση της εργατικής τάξης στους τόπους δουλειάς, για τον χαρακτήρα της ταξικής καπιταλιστικής εξουσίας που ξεχωρίζει από την πολιτική εξουσία των αστικών κομμάτων, για το ΝΑΤΟ, για τον πόλεμο που έρχεται, για την εξουσία που δεν θα είναι του ΚΚΕ αλλά της εργατικής τάξης και του λαού, για τις συμμαχίες οι οποίες είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και λέγεται ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, για την σίγουρα επερχόμενη αναιμική ανάπτυξη μετά την κρίση (το… φως στο τούνελ που λέει ο Σαμαράς...), για την επανάληψη της κρίσης σε διευρυμένη κλίμακα που θα είναι χειρότερη με κατάληξη τον πόλεμο…. "











Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».