Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Η ΕΕ μας έσωσε από τη χρεοκοπία»


- Η ΕΕ έσωσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Πήρε μέτρα μαζί με τις κυβερνήσεις για να θωρακίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές. Γι’ αυτό άλλωστε φτιάχτηκε η ΕΕ.

 - Ακριβώς για να θωρακίσει την κερδοφορία των καπιταλιστών χρεοκόπησε τον λαό και τη νεολαία με προαποφασισμένα μέτρα. ΕΕ-μονοπώλια-αστικές κυβερνήσεις ισοπέδωσαν βασικά δικαιώματα. Τσάκισαν όλους τους λαούς της Ευρώπης.

 - Πώς ακριβώς σώθηκε από τη χρεοκοπία το 60% των νέων που είναι άνεργοι; Από ποια χρεοκοπία σώθηκε ο νέος που πιάνει δουλειά για 200-300 ευρώ; Μήπως σώθηκαν από τη χρεοκοπία οι χιλιάδες οικογένειες που έχουν συνηθίσει πλέον να μην βάζουν πετρέλαιο στο σπίτι; Ή μήπως σώθηκαν οι χιλιάδες που εν έτει 2014 δεν έχουν ρεύμα; Δεν είναι χρεοκοπημένος ο μικρομαγαζάτορας που από τη μία τον γέμισαν με ψεύτικες ελπίδες και από την άλλη τώρα έβαλε λουκέτο στο μαγαζί και τον απειλούν ακόμα και με φυλακή; Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ: μας χρεοκόπησαν για να προστατευθούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες. Αυτοί όντως σώθηκαν, αφού η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους εξασφάλισαν φτηνά εργατικά χέρια, ένταση της εκμετάλλευσης, νέα προνόμια, τζάμπα χρήμα για να προσλαμβάνουν νέους με τρεις κι εξήντα. Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί το κεφάλαιο να βγει από την καπιταλιστική κρίση: με τσάκισμα του λαού και της νεολαίας. Και αυτό έγινε σε όλες τις χώρες: είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, είτε με ΔΝΤ είτε μόνο με ΕΕ, είτε με σοσιαλδημοκρατικές είτε με νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, είτε με κυβερνήσεις και με τους δύο, είτε με κυβερνήσεις με αριστερούς και σοσιαλδημοκράτες.

 - Ο λαός θα συνεχίσει να είναι χρεοκοπημένος ακόμα και όταν έρθει η αναιμική ανάκαμψη. Από τώρα η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει για τα επόμενα χρόνια ενδεικτικά τα παρακάτω:

Σύμφωνο για το Ευρώ+: ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι «Για την αξιολόγηση του κατά πόσο η εξέλιξη των μισθών συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας, θα παρακολουθείται το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος επί ορισμένο χρονικό διάστημα συγκρινόμενο με τις εξελίξεις σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και τους κυριότερους συγκρίσιμους εμπορικούς εταίρους!» (βλ. Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία κ.ά.).

Δηλαδή δουλειά για ένα πιάτο ρύζι! Μόνο έτσι θα ανταγωνιστούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια με τα κινέζικα, τα ινδικά κ.τ.λ.

Στο κείμενο για την Στρατηγική “ΕΕ 2020” αναφέρεται συγκεκριμένα: «Τα κράτη μέλη που έχουν μεγάλες ανισορροπίες λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας μόνιμου χαρακτήρα ή εποπτικών και φορολογικών πολιτικών (…)πρέπει να θέσουν ως στόχο τη μείωση του πραγματικού κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος…»

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα που δείχνουν ότι τα ερείπια της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας είναι προϋπόθεση για να συνεχίσουν να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Και θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ύψος του χρέους, ανεξάρτητα αν έχουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης.



- Τελικά η ΕΕ όχι μόνο δεν έσωσε τον λαό και τα παιδιά του, όπως λένε, αλλά αποδεικνύεται ότι όσο υπάρχει, θα γίνεται χειρότερη και πιο επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».