Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’ δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση

"Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν τον κατάφωρα εκβιαστικό  χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης που μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο 3ο μνημόνιο. Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’ δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και νασταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία του τόπου». Υπογράμμιζαν, επίσης, ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε να εγκαταλείφθούν και να ακυρώθούν τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων»".


Σχόλιο: κανονικά δεν χωράει κανένα σχόλιο.Το κείμενο μιλάει μόνο του. Η πλατ-ρε-φόρμα
εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση και θέλει να τη φέρει στον σωστό δρόμο. 

Οπότε, είτε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης κι όλα καλά, είτε φτιάχνει νέο κόμμα μαζί με τα ξεπλύματα που συνυπογράφουν το "κάλεσμα Λαφαζάνη" (ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ κ.α) που αν μπει στη Βουλή θα προσπαθεί να επαναφέρει στον "συνεπή αντιμνημονιακό δρόμο" τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατήρηση: όταν χρεοκώπησε η Β΄Διεθνής, πέρα από τους κομμουνιστές που συγκρότησαν τη Γ΄Διεθνή, από τα παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έφυγαν και μια σειρά "κεντριστές"  όπως οι Κάουτσκι και Σία που μισούσαν την Οκτωβριανή Επανάσταση και που μετά από 2-3 χρόνια επέστρεψαν στο μαντρί της σοσιαλδημοκρατίας. 

Άσχετο (σχετικό): θα άξιζε να δει κανείς τη μούρη της Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα στον ΣΚΑΙ όταν άκουσε ότι υπάρχει "λευκός καπνός" στις Βρυξέλλες. Χέστηκε (κυριολεκτικά) από τη χαρά της!

Καρλ Μαρξ

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδανικό προς το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί την παρούσα κατάσταση πραγμάτων».